Leer mij persoonlijk kennen
Ik ben Petra van Dongen en ongeveer 20 jaar werkzaam in de zorg. Sinds 2021 werk ik als leidinggevende in de zorg.
 
Begin 2021 stelde mijn collega leidinggevende en coach Rake Vragen (manier van systemisch werken ontwikkeld door Siets Bakker). Deze vragen creëerden op een hele andere manier inzichten en beweging. Een voorbeeld vraag is: waar gaat het niet over terwijl je dat wel verwacht? Of van wie of wat heb je toestemming nodig voor de gewenste verandering?
 
Zo maakte ik kennis met systemisch werken en heb ik mij er steeds meer in verdiept. Het voelt voor mij logisch, natuurlijk en soms ook magisch. Omdat ik er met mijn verstand niet bij kan, wat er voor inzichten aan het licht komen.
 
Ik heb de volgende opleidingen gedaan:
• HBO bachelor Management in de gezondheidszorg
Rake Vragen voor leidinggevenden door Siets Bakker
• Systemisch interveniëren door Siebke Kaat
• Systeemdynamieken in organisaties door Bert Hellinger Instituut
 
In mijn werkwijze gebruik ik ook inzichten uit allerlei gevolgde workshops, zoals lichaamsbewustzijn en improvisatie theater.
 
Mijn kernwaarden zijn: beweging, verbinding en in beeld brengen

Meer informatie over mij kun je vinden op LinkedIn.
Meander teamcoaching Petra van Dongen
Waarom Meander?
Meander heeft een speciale betekenis voor mij. Deze naam komt steeds terug in mijn leven. In 2005 heb ik al dansend in café Meander in Amsterdam mijn man leren kennen. En 2018 is onze oudste zoon geboren in het Meander MC in Amersfoort. En vanaf 2024 blijf ik oefenen met improvisatietheater bij vereniging Bruin Tapijt. En we oefenen, jawel in de gymzaal van basisschool Meander.
 
Daarnaast is een meander een bocht in een kronkelende rivier. En in de ontwikkeling van een organisatie of een team stroomt de energie, net als water, via de makkelijkste weg. Obstakels worden uit de weg gegaan. En ook al wordt het obstakel uit de weg geruimd, het is een ingesleten patroon. Met systemisch kijken onderzoeken we deze patronen. Wat maakt het logisch dat het er is? Waar is het een oplossing voor (geweest)? En met dit inzicht en de erkenning van de waarde van deze patronen kan de samenwerking weer stromen.